Sheen

Sheen Instruments

Sheen Instruments is een toonaangevende leverancier van precisie meetinstrumenten die gebruikt worden in laboratoria van diverse verfproducenten. Het Sheen assortiment omvat alle aspecten voor coating applicaties en testen van de kwaliteit met bijzondere nadruk op de toepassing, kleur, uitstraling en viscositeit.

sheen-leveringsprogramma

Het leveringsprogramma van Sheen kan grofweg worden ingedeeld in drie deelgebieden:

  1. Appearance: Testapparatuur om o.a. de kleur, glans, transparantie en uiterlijk te testen.
  1. Physical testing: Hulpmiddelen om o.a. de hardheid, fijnheid, laagdikte en vervorming te controleren.
  1. Viscosity: Apparatuur om de viscositeit van lakken / vloeistoffen te bepalen. Denk hieraan de Krebsunit, de Rotothinner en de Cone en Plate viscosemeter


Service en onderhoud

Jaarlijkse kalibraties en eventuele (her)programmeringen van de verschillende viscosemeters wordt door ons op uw locatie/plant gedaan waarna een officieel kalibratierapport wordt opgesteld. Belangrijk voordeel hiervan is dat u uw viscosemeter niet hoeft op te sturen/te missen.

Neem contact met ons op voor service en onderhoud.

Hieronder volgt een toelichting op een aantal, veelvoorkomende producten:

1.Proefkaarten

proefkaarten_picture4In eigen beheer drukken we proefkaarten, ook wel bekend als opstrijkkaarten, spuitkaarten of testkaarten (desgewenst voorzien van eigen label). Proefkaarten worden gebruikt bij het bepalen van het dekvermogen en/-of de penetratie van coatings. We hebben diverse afmetingen en typen van DIN A6 t/m DIN A3 op voorraad. Alle proefkaarten zijn gelamineerd. Dit biedt bescherming tegen oplosmiddelen en zorgt voor gelijkmatige verdeling van de coating.

Specificaties:

  • Stevig: 250 g/m2
  • Hogere kwaliteit door laminatie in plaats van lak
  • gelamineerd of niet gelamineerd
  • Keuze uit A3, A4, A5 of A6. Zie downloads voor een overzicht.
  • Meeste soorten leverbaar per 500 stuks

2.Sheen Ref 455N Rotothinner

Sheen-Ref-455N-RotothinnerDe Rotothinner is een solide gebouwd instrument, dat is makkelijk in gebruik, te reinigen en te onderhouden is. Er zijn drie modellen leverbaar: 0-15 Poise 0-65 Poise en 1-340 Poise. Indien gewenst kunnen er door ons meerdere spindels op één machine geprogrammeerd worden. Jaarlijkse kalibratie is gewenst en kan door ons bij u op locatie worden uitgevoerd, eventueel gecombineerd met andere Sheen viscosemeters.

Klik hier voor de specificaties (PDF).

3.Sheen Krebs Ref 480 Viscosemeter

Sheen-Krebs-Ref-480-ViscosemeterDe Krebs Viscometer meet viscositeit van verf, vernis, kleefstoffen, pasta’s en vloeibare inkten in overeenstemming met ASTMD562 en andere standaarden. De viscositeitsmeter berekent automatisch de viscositeitswaarde met de kracht die nodig is om de spindel op dezelfde snelheid te houden. Een digitaal weergavescherm toont de viscositeit van het monster in Krebs-units, centipoise of gram. De werking van de Sheen Viscometer is gebaseerd op het mechanische Stormer-systeem. Bij dit systeem draait er een rotor met een constante hoeksnelheid. De variatie in viscositeit tussen producten wordt bepaald door het gewicht (in gram) te wijzigen dat nodig is om deze constante snelheid te behouden. Jaarlijkse kalibratie is gewenst.

Klik hier voor de specificaties (PDF).

4.Sheen CP1 Cone and Plate viscosemeter

Sheen-CP1-Cone-and-Plate-viscosemeterDe Cone & Plate viscosemeter is momenteel de standaard geworden voor het testen van diverse vloeibare substraten uit o.a. de coating, farmaceutische, cosmetische en voedingsmiddelenindustrie. Bij het testen drukt de Cone op de tafel waar het substraat van ca 1 mm zich bevind en meet de shear rate (afschuifsnelheid). De Sheen CP1 unit kan geleverd worden met diverse cones voor diverse meet bereiken 0-5, 0-10, 0-20, 5-50, 10-100 Poises.

Klik hier voor de specificaties (PDF).