SFT Filtratie

Schwegmann Filtrations Technik (SFT)


SFT is een Duitse producent van filtermaterialen van o.a. filterzakken en zeefzakken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, eventueel klant specifiek. Er zijn filterzakken van verschillende materialen zodat deze voor verschillende vloeistoffiltraties gebruikt kunnen worden.

Branches die deze filtreerproducten gebruiken zijn bijvoorbeeld de verf- en coatingindustrie, farmaceutische industrie, lijm- en cosmetische industrie, chemische industrie en afvalwaterzuiveringstechniek. Het programma wordt aangevuld met verschillende ringfilterzakken, filterpatronen, filterkaarsen, cartridge filters en luchtfilters.

Download de catalogus hier (PDF).

Filterdoek

SFT_filterdoekVoor de productie van onze producten, gebruiken we alleen perlon en naaldvilt textiel van verschillende gerenommeerde leveranciers. De materialen worden onderworpen aan een permanente kwaliteitscontrole, wat garant voor een constant hoge kwaliteit.

Perlon of mono filament textiel bestaat uit glad doek. De maaswijdte is vast en controleerbaar. Tijdens het filtratieproces blijft de maaswijdte onaangetast. Bij perlon filtratie is het doel om bepaalde deeltjes met een hoog rendement uit een vloeistof te filtreren.

Naaldvilt textiel bestaat uit een driedimensionale filter structuur. Filtratie geschied in de oppervlakte en in de diepte van de stof. De aangegeven poriën grootte kan niet exact worden gemeten, maar door onze ervaring zeker toepasbaar.

Filterdoek kan per strekkende meter bij ons gekocht worden in verschillende kwaliteiten en maaswijdtes. Informeer naar de mogelijkheden. Materiaalkeuze is afhankelijk van uw filtraat.

Download: Bestendigheidslijst (PDF)

Filterzakken

SFT_FilterzakFilterzakken voor open filtratie worden gebruikt voor kleine batches, wanneer het gebruik van mechanische filters lijkt niet rendabel is. Filter zakken kunnen snel, zonder gereedschap worden bevestigd. De zak wordt geplaatst waarna het koord wordt aangetrokken om de filterzak te fixeren. Verdere bevestigingsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld lussen of kabelbinders zijn beschikbaar op aanvraag. De zakken zijn snel uitwisselbaar. Vanwege de grote keuze uit verschillende maaswijdte, kunnen de zakken worden gebruikt in een breed scala van toepassingen. Afhankelijk van de toepassing, kunnen de filterzakken worden uitgewassen en meerdere malen worden gebruikt.

Standaard maatvoeringen vlak gemeten:

G0: 10 cm breedte x 45 cm lengte
G1: 15 cm breedte x 45 cm lengte
G2: 15 cm breedte x 25 cm lengte

Voor overige maten en materialen: informeer naar de mogelijkheden.

Ringfilterzakken

Ringfilterzakken worden gebruikt in gesloten filtersystemen. Ringfilterzakken zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en maaswijdtes. De gegalvaniseerde stalen ring zit ingenaaid; dit vergemakkelijkt de installatie in het filterhuis. Voor een eenvoudige verwijdering uit het filterhuis zijn er twee ogen aangebracht. Standaard zijn er twee maatvoeringen beschikbaar. Eventueel maatwerk is ook mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Standaard maatvoeringen:
R1: 18,0 cm diameter x 43 cm lengte
R2: 18,0 cm diameter x 81 cm lengte
R10: 10,5 cm diameter x 23 cm lengte
R20: 10,5 cm diameter x 38 cm lengte

Speciale afmetingen
R1S: 18,0 cm diameter x speciale lengte
R10S: 10,5 cm diameter x special lengte
RS: op maat aan te vragen

Trechterfilters

Trechterfilters zijn er om kleine (laboratorium) batches te filtreren en zijn verkrijgbaar in filterdoek of van papier. Papieren trechter filters zijn gemaakt van sterk papier en hebben in de bodem een stukje perlon zeefgaas. Ze worden vooral gebruikt voor het filtreren van coatings, inkten, lijmen, etc. De trechter filters zijn bij uitstek geschikt voor kleinere hoeveelheden, ideaal voor gebruik in een laboratorium.